No slides to display.

Пилешка яхния с картофи

radi
Site Admin
Мнения: 42
Регистриран на: Нед Сеп 18, 2022 8:26 am

Пилешка яхния с картофи

Мнение от radi »

Изображение
Необходими продукти за 5-6 порции

2 с. л. краве масло, по желание пречистено
1 пиле, нарязано на порции
2 с. л. зехтин
400 г лук, нарязан на полумесеци
1 морков, нарязан на кръгчета
1 резен целина или 1 пащърнак, нарязан на кубчета
1 с. л. червен пипер
1 с. л. доматено пюре
1 дафинов лист
500 мл горещ пилешки, зеленчуков бульон или вода
800 г картофи, обелени и нарязани на едри кубчета
1 зелена чушка, нарязана на кубчета
2 средни домата, обелени и нарязани на малки кубчета
1 ч. л.чубрица
3 с. л.магданоз, ситно нарязан
сол на вкус

Начин на приготвяне


1.Маслото се сгорещява и в него се слагат парчетата месо да се зачервят леко от всички страни. Посолява се и се отстранява от огъня.
2.В друг съд се загрява зехтинът. Слагат се лукът, морковът и целината и се разбъркват, докато лукът си подвие крайчетата. Прибавят се червеният пипер и доматеното пюре. Разбъркват се. Добавят се парчетата месо и дафиновият лист. Заливат се с горещия бульон или вода. Ястието се оставя да ври на тих огън около 50 мин. или докато месото омекне.
3.Сипват се картофите, леко се посоляват и се разбъркват. Ястието се оставя да поври още 15 мин. Прибавят се чушката, доматите и чубрицата. Ястието може да се остави да поври още 10 мин. до готовност или да се сипе в тавичка и да се запече във фурна загрята на 200 ͦС около 20 мин., докато се зачерви и картофите омекнат. Сервира се поръсено с магданоза.
Гласувайте за нас :

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Основни ястия”