No slides to display.

Правила

Моля,прочетете правилата преди да пишете...
Заключено
radi
Site Admin
Мнения: 42
Регистриран на: Нед Сеп 18, 2022 8:26 am

Правила

Мнение от radi »

1. ПИСАНЕТО НА КИРИЛИЦА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

Това е форум предназначен главно за българи и като такъв - моля, пишете на родния език. Има отделен форум за чужденци, където може да се пише на други езици (стига да има кой да отговори Smile.

Ясно е, че не всеки има инсталирана кирилица.Безплатна кирилица можете да си инсталирате от този сайт: http://injinera.narod.ru/na4alo.htm . Инсталацията и деинсталацията на тази кирилица са лесни, просто четете упътването и следвайте инструкциите в сайта.

2. Не се разрешава явната и/или пряка реклама или антиреклама в постовете на потребителите, освен ако това не е свързано с информацията, която се публикува от съответния потребител. Няма проблем да сложите рекламна картинка в аватара си или в подписа ви да фигурира някой сайт, който бихте искали другите да видят. Но постове и теми от рода на 'сайт предлага тази и тази услуга...', или 'туристичека фирма провежда...', е желателно да не се публикуват. За тази цел си има вестници и платени рекламни услуги. Може би в бъдеще ще се направи форум, където потребителите ще могат да общуват помежду си специално с цел покупки и продажби.

3. Всякакъв вид простотии, заплахи, вулгарни думи и цинизми няма да се толерират и съответните мнения ще се трият, а потребителите ще получават предупреждение, или направо ще бъдат изтривани. Естествено, няма проблем да се използва жаргон - това може да придаде свежест на обстановката, стига да се използва учтиво.

4. Не се допускат политически, етични, философски и прочие възгледи, освен ако не са пряко свързани с темата или не се дават като адекватни примери.

5. Личните обиди и нападки изнервят обстановката и постовете ще се трият. Ако подобни неща станат чрез лични бележки, трябва само да се уведоми накой от администраторите и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им в бъдеще. Клевети също ще се трият.

6. Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели не е позволено - не забравяйте, че дори и в интернет няма пълна анонимност. Не се допускат публикации на произведения, рецензии и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа омраза и други). Не се допуска дискриминация на основата на възраст, пол, раса и вероизповедание.

7. Всички мнения и коментари, публикувани тук, изразяват личното отношение на потребителя и той носи цялата отговорност за верността му. Мненията не обвързват с нищо останалите потребители или собствениците на сайта. Отбележете, че всяко мнение е предоставено тук доброволно и всеки има право след това да го копира и разпространява както намери за добре. При цитати и изказване на чужди мисли и информация въобще, задължително трябва да се посочи, че е цитат и да се даде линк към източника (виж точка 2).

8. Мненията на потребителите тук трябва да са съобразени с тематиката на форума. Всяко мнение не на място може да бъде изтрито или преместено. Това ще бъде правено и с безсъдържателните мнения. Въздържайте се и от мнения, които включват реалистично описание на причиняване на физическо и психическо страдание, осакатяване и садизъм, както и текстовe включващи реалистично описание на принудителен секс, изнасилване и секс с малолетни.

9. Недопустими са всякакви действия, затрудняващи другите потребители в ползването на сайта – прекалено много и големи картинки в мненията (които ненужно забавят сървъра), празни редове, повтарящи се безсъдаржателни изказвания и т.н. Картинките в подписите са забранени.

10. Не е препоръчително използването на едни и същи аватари и подписи, или използването на подобни никове/прякори, които визуално трудно се различават от други. В този случай този, който е пръв, обикновенно има право да се възползва от това и другият потребител ще бъде санкциониран. Не се допуска използването на две различни потребителски имена за един и същ човек – ако бъде установено такова нещо и двата потребителя ще бъдат изтрити. Не пишете едно и също на няколко места. Въздържайте се от цитати на друг език, освен български. Ако смятате, че нещо е толкова ценно – преведете го. Ако не можете - дайте връзка към оригиналната информация и помолете някой да го преведе.

11. Естествено е да има различия в мненията и възгледите на различните потребители. Подкрепете тезата си с доказателства и бъдете толерантни към опонентите си и останалите потребители. Не изкривявайте спора в обиди и т.н., и оставете четящите сами да вземат решение кой е прав и кой – крив. Аргументирайте се интелигентно и елегантно, и най-вече културно. Така и да не сте прав, поне ще направите добро впечатление. Простаците навсякъде са малко харесвани.

12. Ако се окаже, че дадена тема се е изчерпала и няма какво повече да се напише посъщество, то тя, по преценка на администраторите, или по препоръка на някой потребител, може да бъде заключена. Естествено винаги може да се отключи, ако се появи нова, несподелена информация по нея. За това трябва само да се свържете с някой администратор.

13. Преди да отворите нова тема, помислете добре за заглавието и подзаглавието и задължително потърсете, дали вече няма подобна създадена. Много теми с еднаква тематика само създават хаос и за потребителите е трудно да се ориентират. Помислете внимателно къде да я сложите (в кой форум).

14. Ако има материали, носещи някакъв вид вреда на хората, те ще бъдат премахнати. Администраторите не могат да стоят 24 часа 7 дни в седмицата пред компютъра и де следят за недостойни прояви от всякакъв род. Хубаво е всеки потребител, който забележи явна нередност, да ни уведоми по e-mail, или с лична бележка.

15. Данните, които публикувате тук, няма да бъдат използвани от трети страни, доколкото зависи от админстраторите. Но тъй като всяка информация, публикувана в интернет, се счита за публично достояние, мислете добре преди да пишете.

16. Ако не сте съгласен с тези правила, спокойно може да си потърсите друг сайт и форум, или да изложите несъгласието си в e-mail, в който да обясните защо трябва да се направи изключение за вас или кое точно трябва да се промени. Всякакви предложения за промени в правилата са добре дошли и ще бъдат обсъдени, но моля да ги поствате в отделна тема във форума за предложения. Всякакви нередности и забележки може да изпращате нa администраторите и/или модераторите, без да се притеснявате, че ще ги обезпокоите особено. Все пак това им е работата (всички тук са доброволци, така че имайте търпение).


Всеки потребител е единственият отговорен за мненията си. Нека се вземе под внимание факта, че човек прави грешките, а не прякорът, под който той се е регистрирал тук. При евентуален юридичеки конфликт, всички мерки ще бъдат взимани срещу личността, която стои зад съответния ник/прякор.

Имайте предвид, че наказателна отговорност носи всяко лице над 14 години.
Гласувайте за нас :

Изображение
Заключено

Обратно към “Правила на форума”