История

България се оказа много по-древна и славна, отколкото я мислехме

Учени от Босна и Херцеговина изпращат страната ни в света на легендарните тв сериали

Винаги сме знаели, че България е една от най-старите държави с най-славна история, но едно ново научно откритие сочи, че истинската българска история е много по-стара и славна, отколкото се смяташе досега. Тук не става дума за поредната вестникарска сензация, защото доказателството не идва от жълт вестник – а от учебник. Не става дума и за комплексарско-патриотарски напън да се изкараме по-стари и велики, отколкото сме, защото авторите на откритието дори не са българи.

Ето и смайващата истина, която ще накара целия свят да погледне към България със същия интерес, с който доскоро следеше „Игра на тронове” – най-гледаният сериал в историята на телевизионните сериали. Защото истината е, че древните български владетели произхождат от рода на кралските телохранители в дома Ланистър от Вестерос.

Откритието е направено от научен колектив в Босна и Херцеговина, издал учебник по история. В главата за произхода на българите е показано изображение на хан Крум, което категорично доказва родствената връзка между легендарния владетел с още по-легендарния Сандор Клегейн, по прякор „Хрътката“, знаменосец на Дома Ланистър и лична охрана на принц Джофри Баратеон.

Авторът на този пост в Туитър е написал над страниците от учебника: „Нациите и национализмите са, разбира се, въображаеми общности. Но какво да кажем, когато шантави националисти използват нелицензирани репродукции с герои от „Властелинът на пръстените” и „Игра на тронове”, за да доказват предполагаемата древност на, например, словени и българи?”

Така че български ханове от рода Дуло произхождат от древния род на кралските телохранители от дома Ланистър (или обратното). Това обяснява и някои факти, свързани с по-новата българска история, в която телохранител на владетеля накрая сяда на трона му. Историята се повтаря или пък една древна българска традиция е възобновена.

В същия босненски учебник има и друго интересно историческо откритие: изглежда един от прародителите на словенските племена е Арагорн. Отгледаният от елфите последен наследник на Исилдур е авантюрист и наемник, участник в Задругата на пръстена и битката при Шлемове усое. За него още няма телевизионен сериал, но скоро може и да се появи.

Източник

Radi

Recent Posts

НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК ТРЕТИ МАРТ

3-ти март, денят на Освобождението на България е национален празник от 1990 г. На 3 март…

2 месеца ago

Колко древна е българската история?

Българската държава има официално призната хиляда и триста годишна история. Това прави нашата държава една…

3 месеца ago

Авитохол и началото на българската държавност в Европа

На снимката: цитираната тук част от текста на Именника по Уваровия препис, споменаваща Авитохол. Авитохол…

3 месеца ago

Род Дуло

Дуло е родът, от който произлизат ранните владетели на прабългарите. Произходът на династията и нейното…

3 месеца ago

Какво не знаем за произхода на българите? Заселили са се на Балканите векове преди Аспарух

КОГА БЪЛГАРИТЕ ИДВАТ НА БАЛКАНИТЕ Аспарухова България Според официалната история българите били малка орда или…

6 месеца ago

Българският флот през Средновековието

Впродължение на десетилетия българската историография и обществената представа за миналото бяха доминирани от една аксиома…

6 месеца ago